Aalajangiineq sunaava?

Aalajangiinerit suuneri:

Attatiinnarneq/Aalajangersaaneq

Attatiinnarneqartoq isumaqarpoq, (assersuutigalugu kommunip) oqartussaafimmi aalajangiinera isumaqatigigaa.

Allanngortinneqarpoq/atorunnaarsinneqarpoq

Allanngortinneqartoq imaluunniit atorunnaarsinneqartoq (assersuutigalugu kommunip) isumaqarpoq oqartussaaffittut aalajangiinera eqqungittoq, tamannalu aalajangiineq Isumaginninnermi Naammagittaalliuteqartarfiup allangortikkaa

Suliareqqitassanngortinneqarpoq

Suliareqqitassanngortinneqartoq isumaqarpoq suliaq aalajangiiffeqarfianut suliareqqitassangorlugu nutaamik aalajangiiffigisassanngortinneqartoq.

Suliaq suliareqqitassanngortinneqarsimappat assersuutigalugu imaassinnaavoq suliami paasissutissiineq amingaateqartoq imaluunniit suliap suliarineqarnerata nalaani kukkusoqarsimasoq.

Itigartitsineq

Itigartitsineq isumaqarpoq suliaq Isumaginnittoqarfimmi Naammagittaalliuteqartarfiup suliarisinnaangikkaa. Assersuutigalugu innuttaasoq piffissarititaasumi naammagittaalliorsimanngippat imaluunniit innuttaasup naammagittaalliutini tunuartissimappagu. Imaassinnaavoq aamma Isumaginninnermi Naammagittaalliuteqartarfik oqartussaaffittut pisinnaatitaaffeqangittoq, suliarlu oqartussaaffimmut taamaattumik allamut nassiukkaa.

Aalajangiinerit ilai tungaviliisuusarput

Isumaginninnermi Nammagittaalliuteqartarfik tungaviliisunik aalajangiisinnaapput, assersuutigalugu aalajangiisartut suliaq nalilerpassut aalajangiiseriaaseq taamaattuusoq naqissuserpassut imaluunnit siornatigut suliap aalajangeriaaseq allanngortipagu.

Isumaginninnermi Naammagittaalliuteqarfik ilaannikkut najoqqutassiatut aalajangiisarput, najoqqutassiaasutut aalajangiinermik isikkoqarsinnaasumik. Suliani assingusuni tamakku aalajangiinerit kommunini najoqqutassiatut atorneqarsinnaapput.

Scroll to Top