Pisereernermi peqqissimisinnaatitaaneq

Avataaniit tassalu ass. illoqarfimmit allamit internetsikkut, allatitsivissatigut oqarasuaatikkulluunniit pisisimaguit, pisinerillu peqqissimissutugigukku ullut 14-it qaangiutsinnagit pisiat utertsissinnaavat.

Kiat akikillisaq
Arnaq atisaarniarfimmi 999 koruuninik akilimmik kiatisivoq. Ullut marluk qaangiummata akiat taanna affaannarmik akeqalerluni akikillineqarmat, arnap kiatip affaannarmik akilerlugu pisiarisinnaasimanera pillugu pisinini peqqissimissutigalugu, pisiniarfimmut maalaaruteqarpoq. Pisiniarfiup kiat utertikkumanngilaa.

Utertitsisinnaannginneq
Kiat pisiniarfimmi pisiaammat, kinguninngua akikillilerneqaraluarpalluunniit arnap peqqissimilerluni utertissinnaanngilaa. Tuniniakkap qanittumi akikillineqarumaarnissaa – imal. pisiniarfiup akikilliliingajalernera pillugu ilisimatitsinissamut- tuniniaasoq pisussaaffeqanngilaq.

Peqqissimisinnaatitaannginneq
Pisiniarfimmi piffissap aalajangersimasup iluani pisiavit taarserneqarsinnaanera pillugu allagarsiisoqarsimanngippat pisisutut peqqissimisinnaatitaanngilatit. Pisiniarfiilli amerlanersaasa  tunissutip taarserneqarsinnaanera neqeroorutigaat. Tamanna inatsisitigut piumasaqaataanngilaq pisiniarfimmiilli kiffartuussinertut neqeroorutaalluni.

Ullut 14-it iluanni peqqissimisinnaatitaaneq
Allatitsivissalli, nittartagaq oqarasuaalluunniit atorlugit ass. illoqarfimmit allamit pisiguit, pisiavit tiguneraniit ullut 14-it qaangiutsinnagit peqqissimisinnaatitaavutit. Illit nammineq pisiasap takusinnaanissaanut naliliivigisinnaanissaanullu periarfissaqarsimannginnerit matumani allaassutaavoq.

Peqqissimisinnaatitaanerit atorusukkukku

Atuisartut pisisinnaanermut isumaqatigiissusiorsinnaanerat pillugu inatsit naapertorlugu avataaniit pisiniarnermi ullut 14-it iluanni peqqissimisinnaatitaavutit. Ass. internetsikkut pisiat peqqissimissutigigukku ullut 14-it qaangiutsinnagit pisiannik utertitsiniarninnik tuniniaasoq ilisimatissavat. Utertitsinermi nassiunnerata ilinnit akilerneqarnissaa maluginiassavat. Pisiavit utertinnissaanut atatillugu nassiussinermut akiliinianngikkuit- ass. nassiussaq tigutinnagu piumasaqaativit taamaatiinnarnera nalunaarutigissavat. 

Peqqissimisinnaatitaanerup aallarnerfia
Ullut 14-it taakku pisiavit allagarsianut/nassiussanut ilitsivinnut (postboksinnut) najukkannulluunniit apuunneqarneraniit naatsorsorneqartarput. Pisineq peqqissimissutaasinnaassappat paasissutissat inatsisitigut piumasaqaataasut ilisimatitsissutaasimassapput. Ass. tuniniaasup aqqa najugaalu taamatullu peqqissimisinnaatitaanerit ilisimatitsissutaasimassapput. Paasissutissat taakku pissarsiarisimanngikkukkit peqqissimisinnaatitaaneq paasissutissat pissarsiarineranniit aatsaat naatsorsorneqalissaaq. Ass. Atuagassiamik/aviisimik pisartagaqalernissaq pisiarigukku taamaallaat atuagassiap siulliup tigunnginneraniit tamatuma atuunnera maluginiagassaraat, tamatuma kingorna isumaqatigiissummut pituttugaalissaatit.

Paasissuitssat inatsisitigut piumasaqaataasut
·         Tuniniaasup aqqa

·         Tuniniaasup najugaa

·         Pisiassap atorneqarnissamut                    immikkoorutaa

·         Peqqissimisinnaatitaaneq                        atuunnersoq

·         Pisiap qanoq akilerneqarnera

·         Allallu…

 

Scroll to Top