Afbestilling af flybilletter og rejser

Afbestilling af flybillet

Hvis du selv afbestiller en restriktiv flybillet, så har du ikke krav på at få dine penge for flybilletterne tilbage. Det gælder også, selv om myndighederne officielt fraråder rejser til destinationen.

Det er dog muligt at nogle flyselskaber i lyset af Corona-situationen vil vælge at tilbyde udvidede muligheder for afbestilling eller ombooking til visse berørte kunder, som har flybilletter inden for nærmeste fremtid. Du kan derfor kontakte flyselskabet og høre om der kan findes en løsning.

Uanset hvad kan du få nogle skatter og afgifter refunderet, hvis du selv aflyser. Disse udgør dog typisk kun en lille del af billetprisen.

Flyselskaberne hæfter ikke for andre udgifter, du måtte have haft, såsom hotel/overnatning, billeje m.m.

Afbestilling af rejser købt hos et rejsebureau

Har du købt et samlet rejsearrangement hos et rejsebureau, så kan der være ret til afbestilling efter rejsebureauets handelsbetingelser, eller eventuelt lovgivningen i det land rejsebureauet er baseret i, hvis myndighederne officielt fraråder rejser til destinationen.

Der kan også helt generelt være ret til delvis tilbagebetaling ved afbestilling af rejsearrangementer hos et rejsebureau, som sker inden for visse tidsfrister.

Tjek rejsebetingelserne eller kontakt rejsebureauet for nærmere information.

Forsikringsforhold

Hvis du har en afbestillings- eller rejseforsikring, så bør du undersøge om den kan dække din billet eller andre rejseudgifter, hvis du f.eks. bliver syg, sættes i karantæne eller myndighederne officielt fraråder rejser til din destination.

Læs forsikringsvilkårene grundigt eller kontakt forsikringsselskabet for at høre nærmere om muligheder og betingelser, før du eventuelt overvejer afbestilling.

Scroll to Top