Kukkuneqarsinnaanermut amigaateqartoqarsinnaaneranullu nangaassuteqarneq

Eqquilluanngitsut aammalu naliginnaasut nangaassuteqarnerit soorlu assersuutigalugu ”pisiarineqarpoq misissorneqareerluni” atuuttuunngillat. Kisianni aalajangersimasumik nangaassuteqarsinnaavutit nioqqutissamik tuniniaaguit kukkuneqartumik.

Pisiniartorlu isumaqatigiissimagussi nioqqutissaq tuniniarneqartoq aalajangersimasumik kukkuneqarluni pisiniartup kingusinnerusukkut maalaarutigisinnaanngilaa taanna pineqartoq kukkuneq.

Pisiniartarnermut inatsimmi maalaaruteqarsinnaatitaaneq tamatigut atuuttuaannarpoq atuisartunut pisinermi. Atuisartumut nioqqutissamik tuniniaaguit illit akisussaafigivat, paasinarsissappat nioqqutissaq kukkuneqarsimasoq tunniussinermi piffissami. Akisussaaffik piumanagu nalunaarsinnaanngilatit pisiniartullu isumaqatigiinnikkut nioqqutissaq soorlu assersuutigalugu ”pisiarineqartoq misissorneqareerluni” Eqquilluanngitsut aammalu naliginnaasut nangaassuteqarnerit soorlu ”pisiarineqarpoq misissorneqareerluni” atuutinngillat.

Aalajangersimasunik nangaassuteqarneq

Kisianni aalajangersimasumik nangaassuteqarsinnaavutit nioqqutissamik tuniniaaguit kukkuneqartumik. Pisiniartumut paasitissimagukku nioqqutissaq tuniniarneqartoq aalajangersimasumik kukkuneqarluni pisiniartup kingusinnerusukkut maalaarutigisinnaanngilaa taanna pineqartoq kukkuneq. Nangaassuteqarneq tamatigut pisiat allagartaanut imaluunniit assigisaanut allattuaannaruk, taamaasillutillu isumannaarlugu uppernarsaataa pisiniartumut illit paasititsisimanerit.

Pingaartumik nioqqutissat atornikut imaluunniit nioqqutissat nittarsaanneqartut tuniniarukkit ilinnut pitsaaquteqarsinnaavoq nioqqutissaq misissorluaqqaarnissaa tuniniannginnerani. Illit periarfississavaatit aalajangersimasumik nangaassuteqarnissarnut taakkununnga kukkunernut nassaarisarnut imaluunniit kukkunerit aaqqitsissinnaavatit tuniniannginnerani. Nioqqutissaq misissoqqaanngikkukku kingusinnerusukkut nioqqutissaq aaqqissorterataannarsinnaavat imaluunniit utertillugu.

Siunnersuut pitsaasoq

Pisiniartoq paasitissimagukku nioqqutissaq tuniniarneqartoq aalajangersimasumik kukkuneqarluni isumassarsiatsialaavoq isumannaarinninnissat uppernarsarsimassagit tamanna isumaqatigiissutigineqarsimasoq. Nangaassuteqarneq tamatigut allaganngorlugu pisiat allagartaatigut imaluunniit allatigut tamatigut aaqqiigit.

Tamanna atatillugu kukkuneq assersuutigalugu nillataartitsivimmi kingarnerusinnaavoq imaluunniit tujuuluaqqami simerneq. Tuniniaanermi ersarissumik aammalu erseqqissumik nangaassuteqaruit kingarnermut imaluunniit simernermut, taamaasilluni pisiniartup kingusinnerusukkut tamanna maalaaruteqarfigisinnaanngilaa. Kisiannili pisiniartumut matussusiinngilaq nioqqutissami allamik kukkunernut maalaaruteqarsinnaaneranut.

Nillataartitsiviup matua ussiippat, aammalu tujuuluaraq mersorneranut atappat maalaaruteqarneq itigartissinnaangilat pissutigalugu pisiniartoq piffissami siusinnerusukkut nioqqutissaq akikinninngorlugu pimmagu allaqqinnaamik kukkuneqartillugu.

Eqquilluanngitsut aammalu naliginnaasut nangaassuteqarnerit soorlu ”pisiarineqarpoq misissorneqareerluni” atuutinngillat. Naak pisiniartup nangaassuteqarneq ”pisiarineqarpoq misissorneqareerluni” akuersaarsimagaluarpagu pisinermi taamaakkaluartoq maalaaruteqarsinnaavoq kingusinnerusukkut allanik kukkuneqartoq paasinarsippat.

Scroll to Top