Tunniussinissaq kinguaattoorpoq

Qaqagukkut tunniussinissaq kinguaattoortigisoq pisiniartuppit isumaqatigiissummiit ilaajunnaarsitaanissaanut apeqqutaassaaq suna pisiniartornut neriorsuutigisimanerit isumaqatigiissuteqarnissinni.

Ukua pisut marluk eqqumaffigissavatit:

Pisineq aalajangiisuuppat piffissaliussap iluani tunniussinissamut

Nioqqutissaq aalajangersimasumi piffissami tunniutissagukku aammalu pisiniartup isumaqatigiissusiortoqarnerani tamanna piumasarisimappagu sunaluunniit kinguaattoorneq pingaarteqassaaq, aammalu pisiniartup pisineq atorunnaarsissinnaavaa. Assersuutigalugu arnap katissutissaa tunniunneqanngippat isumaqatigiissutigineqartumut piffissamut.

Pisineq aalajangiisuunngippat piffissaliussap iluani tunniussinissamut

Tunniussinissamut piffissamik isumaqatigiissusiorsimanngikkussi taamaatsillugu pisiniartup piumasaqarfigissavaatit nioqqutissaq tunniuteqqullugu, aammalu illit pisussaaffigissavat sukkasuumik nioqqutissap tunniunnissaa.

Pisinermi paasititsisimaguit nioqqutissaq toqqorsivimmiinngitsoq, taamaasilluni pisiniartup naatsorsuutigissavaa aatsaat assartuunneqaqqaassasoq illoqarfimmut imaluunniit nunaqarfimmut. Nioqqutissani anginerusuni taamaattumik naliginnaasumik piffissaq ilanngunneqartassaaq umiarsuakkut assartornissaanut tunniussinissamut piffissarititaasoq.

Piumasaqaateqartoqarnera aallaavigalugu nioqqutissaq suli tunniussinnaanngikkukku imaluunniit piffissaq sivisuallaartoq ingerlappat pisiniartup piumaffigisinnaavaatit nioqqutissap piffissaliussap iluani tunniunneqarnissaanut. Tamanna taaneqartarpoq ”tunniusseqqusineq”. Atuisartup tunniusseqqusinermik tunisinnaavaatit sianerfingalutit imaluunniit allaffingalutit.

Taanna piffissaliussaq pisiniartup tunniussaa naleqquttuussaaq

Suna ”naleqquttuunersoq” apeqqutaavoq suna nioqqutissaq eqqartorneqarnersoq aammalu pisiniartup atorfissaqartitsinera nioqqutissamut, kisiannili aamma illit tunniussinissamut periarfissatit.

Nioqqutissaq piffissaliussap iluani tunniussinnaanngikkukku, aammalu piffissaliussaq naleqquttuuppat pisiniartup pisinnaatitaaffigivaa pisineq atorunnaarsissallugu.

Tunniusseqqusinermi pisiniartoq aalajangersimasumik piffissaliussinngippat nioqqutissaq tunniunneqassaaq piffissap iluani piumaqartoqarnerata kingorna.

Apeqqutaanngilaq illit pisiortorfiit imaluunniit illiunngitsoq pisuussuteqarnersoq kinguaattoornermi.

Kinguaattoorneq eqqartorneqanngilaq pisiniartup nammineq pisuussutigippagu nioqqutissaq piffissaq eqqorlugu tunniunneqarsinnaanngippat.

Siunnersuut pitsaasoq

Misissoqqaaruk qanoq sivisutigisumik illit nammineq pisiortorfitit tunniussinissamut piffissaliussisarnersut. Pingaartumik pisineq tunniussinissamik piumasaqaateqarpoq piffissap aalajangersimasup iluani.

Scroll to Top