Atuisartoqarnermut Unammilleqatigiinnermullu Aqutsisoqarfik allaffimmiumik pissarsiorpoq

Suliassat ilagivaat s.a. maalaarutinik suliassatut takkuttunik pilersitsiortorneq, allakkat tigusat akisarnisaat aammalu kommunenut pisup uppernarsaataanik noqqaasarnissaq, pisup uppernarsaataanik tigusinermi nalilersueqataaneq, suliassat annikinnerusut nutsertarnissaat, suliassanillu naammassisunik nassitsisarneq. Suliassat pineqartut naammassilluarnissaannut sulisussarsiorpugut aaqqissuillaqqissumik suliamullu tunniussisimalluartumik, suliassanik arlariinnik ataatsikkut ingerlatsisinnaasumik, ulluinnarnilu suliffimmi ulapaarfiusumi pitsaasumik inernilimmik suliaqarsinnaasumik. Aqutsisoqarfik sinnerlugu suliamik pikkorissusilittut sassartarnissat naatsorsuutigissavat.

Allattoqarfiup suleqataaffigisaa pingaarnerpaamik tassaavoq saaffiginnittartunik tigusinissaq, tamatumanilu aamma toqqaannartumik  nutserisinnaaneq piumasarineqariataarsinnaavoq, suliamik sullissineq, iluarsartuullugu suliaqarnermi aqutsineq, nerisassanik pisiortugassanillu isumaginninneq il.il. Ulluinnarni suliavut ESDH-mik aaqqissuussamik tunngaveqarput system F2 aamma Public 360, kiisalu suliamik ataqatigiissaarineq annertuumik aamma suliassaqartarluni soorlu nutsigassat ingerlaartut aammalu suliassat naammassiniagassat eqqarsaatigalugit.

Sulisussarput immikkoortualunnut takunnissinnaallunilu peqqissaarullugillu suliaqarsinnaanissaa piginnaasaqarfigisariaqarpaa. Allattoqarfimmit suliat Aqutsisoqarfiup sinnerata immikkoortuisa sulinissaannut tunngaviliipput, suliarlu taanna qajannaatsumik suliarisariaqarpoq. Suliassarpassuit uteqattaartuummata pisariaqarluinnarpoq suliap immikkoorutaannut takunissinnaassuseqaqqissaarnissat, naliginnarmiillu allaassutaa takutinneqareerpat, immikkoortualuit naleqqussarneqassammata.

Aqutsisoqarfiup allatoqarfiata imarivai Pisisartut Pisinnaatitaaffiinik Sullissivik, tamatumani ilanngullugu Atuisoq, Unammilleqatigiinnermut Sullissivik aammalu Maalaartarnermut Sullissivik. Suliassat assigiinngeqisut ulluinnarni suliaraavut tamattalu piginnaasavut pikkoriffivullu suleqatigiinnitsinnit
atorluartarpavut. Avatangiisit suliffigisavut ammasuupput ilumoorsaaratalu sulivugut. Suliffeqarfiuvugut ineriartortoq, suliattalu ingerlaasii qitiutilluinnaqqissaarlugit suleriaaseqarpugut, suliavummi ajunnginnerpaamik sunniuteqarluartumillu inerneqarnissaat soqutigisarilluinnaratsigu.

Naatsorsuutigaarput illit:

  • Allaffimmi ilinniarsimanissat allaffimiutullu misilittagaqarluarnissat
  • Kalaallisut qallunaatullu oqalussinnaasutit
  • Suliamut tunniussimasutit aaqqissuillaqqillutillu
  • Suliffeqarfimmi suleqatigiit ataqatigiinnerat peqataaffigisinnaallugu

Atuisartoqarnermut Unammilleqatigiinnermullu Aqutsisoqarfik pillugu ugguuna qimerluuigit: www.aua.gl.

Atorfiniffissaq
Atorfiniffissaq: Ulloq 15. januar 2021-i.
Aningaasarsiatigut atorfinitsitaanermilu atugassarititaasut
Akissarsiat atorfininnermilu atugassarititaasut, tassunga ilanngullugit atorfinitsitaanermi soraarnermilu angalanissamut akiliunneqarnissamut pisattallu nassiunneqarnerannut Kalaallit Nunaanni Namminersorlutik Oqartussat kattuffiullu isumaqatiginniarsinnaatitaasup attuumassuteqarfigisap akornanni isumaqatigiissutaasut atorfininnerup nalaani atuuttut naapertorlugit ingerlanneqassapput.

Najugaq
Atorfimmut atatillugu sulisunut inissiamik innersuussisoqarsinnaanngilaq. Qinnuteqartoq Namminersorlutik Oqartussani atorfeqarnermini sulisutut ineqartinneqareersimaguni sulisutut ineqarsinnaatitaanini tigummiinnarsinnaavaa. Atorfimmut atatillugu ini atorfeqarnermut tunngavoq, taamaalilluni atorfeqarnerup unitsinnerani qimanneqassalluni.

Qinnuteqaatit, CV, ilinniarsimasanut pikkorissaatigisimasanullu uppernarsaatit kiisalu paasissutissat allat pisariaqarsinnaasut “qinnuteqaat nassiuguk” toorlugu nassiutikkit.

Qinnuteqaat nassiuguk

Scroll to Top