Flybilletter købt på nettet

Når man køber en vare på internettet, har man som forbruger, som udgangspunkt 14 dages fortrydelsesret. Det betyder at man, fra modtagelse af varen – indenfor 14 dage – kan fortryde købet og få pengene tilbage. Men ved flybilletter gælder dog andre regler.

Det betyder altså, at man som forbruger ikke har 14 dages fortrydelsesret på flybilletter selvom man har købt flybilletterne på internettet.

I Forbrugeraftaleloven, som blandt andet regulerer fortrydelsesret ved køb på internettet, er en række ting såsom flybilletter og koncertbilletter, ikke omfattet af retten til at fortryde. Ved bestilling af flybilletter og koncertbilletter har man som forbruger altså kun fortrydelsesret, hvis sælgeren tilbyder dette.

Ingen fortrydelsesret trods fejl i billetten:

Opdager du, at der er lavet en fejl i din bestilling af en flybillet har du heller ikke fortrydelsesret. Hvis du for eksempel har bestilt en restriktiv billet (f.eks. kan rejsedato ikke ændres efter 24 timer red.) til den 20. og du efterfølgende opdager, at det skulle have været til den 22., så har du ikke krav på at få ændret datoen på billetten.

Det er derfor meget vigtigt, at du er ekstra omhyggelig, når du bestiller flybilletter på nettet, da du kan risikere, at blive nødt til, at købe en helt ny billet.

Nogle flyselskaber eller rejsebureauer tilbyder, at man kan foretage ændringer på den billet man har købt i op til 24 timer efter bestillingen er foretaget. Dette er ikke en ret du har, men en service, nogle selskaber vælger at tilbyde. Du kan således ikke forlange, at få ændret billetten. Hvis du er i tvivl om du tilbydes denne service, kan du kontakte selskabet du har købt billetten af og høre hvad dine muligheder er.

Et godt råd er derfor altid, at dobbelttjekke informationerne på din rejse inden du foretager den endelige booking og betaling af din flybillet på internettet. Husk – det er ikke sikkert, du kan ændre din bestilling bagefter

Scroll til toppen