Afbestillingsforsikring

Uanset hvor du køber forsikringen, dækker den stort set det samme.

Hvad dækker en afbestillingsforsikring?

En afbestillingsforsikring skal købes ved bestilling af rejsen, medmindre du har en årsafbestillingsforsikring. Begge forsikringer dækker fra købet af rejsen, og indtil du begynder rejsen.

Afbestillingsforsikringen dækker ved dødsfald samt ved akut alvorlig sygdom eller tilskadekomst, når det medfører indlæggelse på hospital, eller lægeordineret sengeleje hos forsikrede eller den nærmeste familie. Der er også dækning i tilfælde af indbrud eller brand i din bolig eller din virksomhed.

Der kan være begrænsninger i dækningen, hvis den person, som er årsag til afbestillingen, er fyldt 75 år.

Afbestilling på grund af sygdom og andet

Der er ikke dækning, hvis du afbestiller rejsen på grund af sygdom, som var tilstede, da du bestilte rejsen. Det gælder også, hvis du venter på at blive undersøgt for en lidelse, som du, eller din læge, ikke mener, er alvorlig, og lidelsen medfører, at du må aflyse din rejse.

Der er heller ikke dækning, hvis du aflyser rejsen af frygt for terror eller epidemi på dit rejsemål.

Ikke en rejseforsikring

En afbestillingsforsikring er ikke en rejseforsikring. Det er vigtigt at du har tegnet en rejseforsikring, hvis du skal rejse i udlandet.

Ellers kan omkostningerne ved hospitalsbehandling og hjemtransport til Grønland ødelægge din økonomi, hvis du bliver syg eller kommer til skade i udlandet.

Læs mere om rejseforsikring på Sundhedsportalen

Scroll til toppen