Tjek bilens slutseddel

Du skal tjekke, at alle de oplysninger, du har fået om bilen, er korrekt beskrevet på slutsedlen. Det kan f.eks. være:

  • model
  • årgang
  • 1. indregistreringstidspunkt
  • kilometertal

Der kan også være beskrevet særlige forhold ved bilen, f.eks. at den har været udsat for større skader eller har kørt som hyrevogn.

Særlige løfter om bilen

Hvis du er blevet lovet noget særligt, bør det også fremgå af slutsedlen. Det kan f.eks. være, at forhandleren eller autoværkstedet oplyser, at tandremmen netop er skiftet, at bilen er nysynet, at der nemt kan monteres ekstraudstyr, eller at bestemt udstyr monteres af forhandleren før levering. Det kan også være, at forhandleren påtager sig at afhjælpe bestemte fejl, f.eks. ridser, ny forrude og lignende.

Forbehold for fejl på bilen

En forhandler må gerne sælge en bil, der har forskellige fejl, hvis du på forhånd har accepteret fejlene. Når en forhandler tager et forbehold for en fejl, skal han være meget konkret, så du kan vurdere fejlens betydning for bilens brug og værdi. Virker bilens airconditionanlæg f.eks. ikke, skal det oplyses klart, at det ikke virker. Det er ikke nok at skrive, at der er diverse fejl, eller at bilen er købt som beset.

Har du accepteret en konkret fejl før købet af den brugte bil, kan du ikke klage over netop den fejl senere.

”Købt som beset”

”Som prøvet og beset”, ”en gros”, ”afhentning”, ”uden reklamationsret”. Nogle forhandlere tager generelle forbehold for fejl, når de skriver slutsedlen, men et generelt forbehold har ingen gyldighed i forbrugerkøb. For at et forbehold i en slutseddel skal være gyldigt, skal det være meget konkret.

Udtryk som ‘ingen reklamationsret’ er et forsøg på at fratage forbrugeren hans ret til at klage efter købeloven. Det kan brugtbilsforhandleren ikke. Du har altid ret til at klage i op til 2 år efter leveringen.

Du kan altså klage til forhandleren, selvom en bil f.eks. er solgt ‘uden reklamationsret’ eller forhandleren f.eks. har skrevet, at bilen er købt som beset eller har taget et lignende generelt forbehold. Et generelt forbehold har altså ingen betydning for din reklamationsret.

Scroll til toppen