Den rette pris

Din ret gælder dog ikke, hvis der er tale om en urealistisk pris. Hvis dit lokale supermarked har glemt at pille tilbudspriserne af mælken eller yoghurten, har du stadig ret til at betale den pris de skilter med. Men hvis prisen virker urealistisk, som f.eks. et helt nyt 65” fladskærms TV til 10,- kroner, hvor det er åbenlyst, at prisen er forkert, så har du ikke ret til at betale denne pris.

Fik støvsuger til billig pris

En kvinde var ude for at købe ny støvsuger. Hun fandt en god støvsuger, som på prismærket stod til 599,95 kroner. Ekspedienten i butikken forklarede, at der var sket en fejl og at støvsugeren kostede 1.399,95 og at de derfor ikke ville sælge støvsugeren til den billige pris. Hun klagede over dette og gjorde krav på at få støvsugeren til 599,95. Kvinden fik medhold i sin klage, fordi det ikke var åbenlyst at der var sket en fejl. Hun fik derfor støvsugeren til 599,95 kroner.

Tydelige prismærkninger i butikker

Alle produkter, der er til salg i en butik skal være tydeligt prismærket. Med prismærkning menes der både prismærker på varer, såvel som hængende prisskilte og prisskilte på hyldeforkanter. Priserne på udstillingsvarer skal også være tydelige at se. Normalt skal butikken sælge varen til den pris, der står på prismærket eller på skiltet, også selvom den måske er forkert. Men dette gælder dog ikke varer som andre kunder har flyttet på. Du kan heller ikke kræve varen til den forkerte pris, hvis det er åbenlyst at der er sket en fejl, som f.eks. en urealistisk billig pris på et produkt.

Online priser

Når du handler på nettet, skal det være nemt at finde prisen. I praksis betyder det at prisen enten skal være på den samme side som varen, eller det skal være muligt at komme til en side hvor prisen er oplyst. Prisen skal være angivet som en samlet pris. Såfremt der er separate omkostninger, der varierer eller kan undgås, skal disse oplyses særskilt. Har du fået en ordrebekræftelse med en samlet pris på, kan sælgeren ikke forlange at du skal betale mere.

Annoncepriser ikke bindende

Priser og oplysninger i annoncer er ikke bindende for butikkerne. Har du set en vare på tilbud i en annonce, men det viser sig at den er dyrere i butikken, kan du ikke forlange den til den pris du har set den til i annoncen. Men hvis en butik ofte angiver forkerte priser i annoncer, kan du melde det til Atuisoq i Forbruger- og Konkurrencestyrelsen. Atuisoq kan så undersøge om der er tale om brud på markedsføringsloven.

Scroll til toppen